Зазвичай ми звикли до того, що влітку пиво п’ють для того, щоб втамувати спрагу і трохи освіжитися, зимовою ж порою більш популярним напоєм є той же глінтвейн. Однак пивоварні традиції вказують на те, що пиво взимку – це не така вже й погана ідея, якщо вміти обирати правильні сорти.
Рецепт глінтвейну та чи допомагає вино при застуді?
Світле та легке пиво – не найкращий варіант, коли за вікном хурделиця (знову ж таки – про смаки не сперечаються). Тому існує так зване зимове пиво портер. Зимовим називають у більшості випадків ті напої, міцність яких перевищує 6-7%. При цьому звертайте увагу й на щільність – чим більшим є цей показник, тим краще. І пам’ятайте, що правильні закуски до такого пива – також важливий фактор, якщо ви бажаєте гарно провести зимовий вечір. Якісні (в основному гострі) сири та гарячі страви – незамінний супутник успіху у такому випадку.
Як правильно пити портер «Опілля»?
Чому саме портер?
Ідеальним пивом взимку є саме портер. Обумовлено це не лише його історією, але й смаковими особливостями.
За пивними легендами портер був улюбленим напоєм англійських портових робітників, саме таким чином цей напій і отримав власну назву. Авторитетні пивні документації 18-го століття вказують на те, що спочатку портер готували з трьох складових: старого елю (який вже встиг прокиснути), молодого (темного чи світлого) та легкого (що носив назву «майлд»). Відрізнявся цей напій доволі специфічним, але приємним та розміреним смаком. Портер з моменту свого створення чудово виконував дві функції: доступне пиво для народу та задоволення жаги пивоварів до експериментів.
Чи допомагає пиво при застуді
Даний сорт робили доволі міцним (більше 7%) для того, що при перевезенні через Північне море напій не псувався. Цей сорт визріває протягом декількох місяців, саме тому пивовари застосовували великі бочки та навіть цистерни, що вміщали в собі до п’ятсот тисяч галонів рідини. У 1814 році одна з таких цистерн влаштувала справжній пивний потоп у Лондоні, знищивши частину вулиці!
Яке пиво пити, коли надворі дощ і холодно?
В наш час портери варять на світлому солоді, додаючи до нього чорний або коричневий підкопчений. Сам напій має трохи гіркуватий хмільний смак. Чудовим варіантом для того, щоб насолодитися оригінальним смаком стане «Опілля Портер» – пиво, що зварено з увагою та шаною до традицій. Саме цей напій з вишуканим смаком темного пива та міцністю в 6,7% зможе доповнити ваш зимовий вечір оксамитово-карамельним післясмаком. Виникає лише єдине питання: «Навіщо відмовляти собі у подібному задоволенні?»